De Fronius lader, een vooruitstrevende technologie

Unieke oplaadtechnologie specifiek voor elke batterij

Het RI-laadproces is een door Fronius gecertificeerde technologie. Elke lading is uniek omdat deze afhankelijk is van de laadstatus van de batterij. De lader kan communiceren met de batterij om deze de juiste stroom te bieden voor de juiste spanning. Dit zorgt voor op maat gemaakte ladingen, afhankelijk van de ontladingsdiepte, de temperatuur van de batterij en het gebruik van de bijbehorende logistieke machine.  Fronius-laders zijn zeer flexibel en passen zich aan elk type gebruik aan voor elk type batterij.

De belangrijkste voordelen van de Fronius lader

Financiële voordelen

Uw energiekosten zullen met 34% dalen. Fronius laders beperken de pieken in je stroomverbruik en verbeteren tegelijkertijd je energie-efficiëntie. De terugverdientijd is 2 jaar.

Ecologische impact

De CO2-uitstoot zal met 34% verminderen dankzij de Fronius-lader. Deze heeft een uitstekende efficiëntie en zorgt voor besparingen door de levensduur van uw batterijen te verdubbelen.

Veiligheid

Uw laadsystemen zullen voldoen aan de veiligheids- en energienormen. De laders zullen de temperatuur van uw batterijen tijdens het laden beperken om degradatie te voorkomen.Bovendien verminderen ze de hoeveelheid waterstof die in de lucht vrijkomt.

Onderhoud

Je vermindert de onderhouden met 70 tot 85% in vergelijking met een standaardsysteem. De levensduur van je batterijen wordt verdubbeld dankzij de analyses die de lader voor elke lading uitvoert. Dit verhoogt ook de beschikbaarheid van uw machines.

Extra diensten

Maatwerkontwerpen

We ontwerpen op maat gemaakte ergonomische plaatmontages die voldoen aan de normen DIN EN 62485-3 (NF EN 50272) met betrekking tot de veiligheid van stationaire batterijsystemen.

Opleidingen

MAS-Energy biedt uitgebreide opleidingen over hoogtechnologische laders en batterijen.

Onze bedrijssectoren

Zij vertrouwen ons

Geïnteresseerd in ons aanbod?

Neem nu contact met ons op

Overleg met onze experts en krijg zo gratis advies!

Wij bieden op maat gemaakte oplossingen voor het opladen en opslaan van energie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf.

 We stellen onze expertise ter beschikking om uw logistieke operaties te optimaliseren, met name door de levensduur van batterijen te maximaliseren. We zijn gespecialiseerd in de installatie van Fronius-opladers.

Ons doel is om u een complete service te bieden, van de technische studie tot de installatie van oplaad- en energieopslagsystemen die aan uw behoeften voldoen. Daarnaast garanderen we het onderhoud van uw machines om machinestoringen en recurrente investeringen te beperken.

Wij zijn de officiële partners van Fronius in België. In het bijzonder ontwikkelen we de activiteit "Perfect Charging", waarbij we een breed gamma laders aanbieden die technologisch aan de top staan. 

De lader van Fronius is uitgerust met de RI-technologie, die de interne weerstand van de batterij meet. De lader beoordeelt de ladingstoestand en temperatuur van de batterij om de juiste stroom bij de juiste spanning te injecteren. De laadcurve wordt dus gemoduleerd om laadpieken en oververhitting van de batterij te beperken.

Met andere woorden, de Fronius-lader zorgt voor uw batterij (en dus uw machine) door de levensduur met 25% te verlengen en de laadtemperatuur tot 35°C te verminderen.

Wat betreft materiaalhandling biedt loodzuuraccu's aanzienlijke voordelen vanwege hun gewicht. Machines moeten soms lasten tot wel 2000 kg tillen. De loodzuuraccu kan dit gewicht compenseren door als contragewicht te fungeren, waardoor de machine niet kantelt.

Een ander voordeel is dat hij een hoge stroom kan leveren met minder risico.

M.A.S. Energy is een bedrijf op mensenmaat en wordt gekenmerkt door een gepassioneerd team met unieke expertise, een globale visie, op maat gemaakte en innovatieve oplossingen, en hoogwaardige service.

We bieden oplossingen op maat met de hoogste efficiëntie, dankzij de ongeëvenaarde kwaliteit en duurzaamheid van onze laders en batterijen.